En entreprenör inom restaurangbranschen

På Pontus Group bryr vi inte bara om vad som ligger på din tallrik. Vi bryr oss om 360 graders perspektivet. Båda helheten i kundupplevelsen till hur vi utvecklar oss som arbetsgivare och företag. För oss är ingenting omöjligt och vi går gärna vår egen väg.

Om oss

Pontus Frithiof – Kock, Krögare och Entreprenör

Som tonåring upptäckte jag mitt intresse för matlagning när jag började jobba på en restaurang. Sedan dess har jag arbetat som kock i flera olika städer och haft turen att arbeta med duktiga människor. År 1999 öppnade jag min egen restaurang, Pontus in the Green House, som blev utsedd till Sveriges bästa restaurang och jag fick flera utmärkelser för mitt arbete som krögare, bland annat Gastronomiska Akademiens Guldmedalj. Erfarenheterna från den tiden har format vår företagskultur och värderingar kring mat, service och restaurang.

Idag har vi en stark och inkluderande organisation och flera av våra medarbetare har varit med från starten. Många som genom åren har lämnat oss, kommer sedan tillbaka. Nu är dom så många att vi kallar dom för hemvändare. Vi är måna om vår utveckling och att alltid vara på tå, vara handlingskraftiga och jobba för verksamhetens och teamets bästa.

Min vision för framtiden är att vi fortsätter att växa och driva företaget med entreprenörskap och innovation inom restaurangbranschen, med fokus på att vara bäst inom våra segment. Vi ska ha roligt tillsammans på vår resa.

Grundades

1999

Affärsenheter

25

Anställda

125

1999

Green House

Öppnade Pontus Frithiof (27 år) "Pontus in the Green House"i Stockholm, Gamla Stan. Redan efter ett år utsedd till Sveriges bästa restaurang enligt 199 bord (nu White guide) och prisades samma år för bästa affärsrestaurang i Sverige av Dagens Industri.

1999

Årets affärskrog

Pontus in the Green House

2000

Årets krögare

Redan efter ett år utsedd till årets krögare enligt 199 bord (nu White guide)

2001

Maj

Hennes Kungliga höghet Prinsessan tar sitt fackliga ansvar och droppar den numera bevingade kommentaren ”Are you still working? Go Home!” till en förvånad servitör som stänger ned uteserveringen 01:30 på Pontus in the Green House.

2002

Pontus Catering

Januari 2002, ser Pontus Catering dagens ljus.

2002

Pontus by the Sea

Sommaren 2002, förvandlar vi Tullhus 2 till Pontus by the Sea, och blir fullkomligt överkörda av gästtillströmningen.

2003

Lars Wallin

Designern Lars Wallin designar personalklädseln till Front of House på Pontus in the Green House

2003

Guldmedalj

Pontus Frithiof tilldelades ”Gastronomiska Akademiens guldmedalj”

2004

Första boken

Släpptes Pontus by the Book, prisad som bästa kokbok i Sverige och världens bästa designade kokbok

2005

Januari

Stockholm blir sig aldrig mera likt efter premiären av varietéföreställningen Medium Rare på Pontus By the Sea.

2007

Supertalang

Pontus Frithiof belönades även på listan över Supertalanger i Affärstidningen Veckans Affärer.

2010

Pontus! Brunnsgatan

Årets vinupplevelse White Guide.

2014

Pocket

Restaurang Pocket blir till, en Bistro med vällagad prisvärd mat. Populära rätter som lökblomma med caesardressing och havets wallenbergare

2016

Pontus in the Air

Våren 2016 öppnar Pontus in the Air och frasen ”Resan börjar på Pontus in the air” lanseras.

2018

American Express Lounge By Pontus

American Express Lounge By Pontus öppnar. En vad vi tyckte generös uppskattning av gästantal per dag sätts vid 80. Rekordet med flest besökare är nu över 1 000 på en dag.

2019

Andra boken

Släpptes Husmanskost, prisad som bästa kokbok i Sverige och världens bästa i kategorin ”best chefs cookbok” enl World Cook book Award.

2021

Solvalla Arena

Sista söndagen i Maj 2021, Don Fanucci Zet med Örjan Kilhström som körsven vinner Elitloppet på snabbaste tid någonsin, det är också första gången Pontus står för maten och drycken på Solvalla Arena

2021

La Tour

Augusti 2021, La Tour öppnar på hög höjd med Stockholms ståtligaste Schulteservice.

2021

Sälen

November 2021, Restaurangerna Mondo och Pontus i Sälen slår upp dörrarna skidglada gäster kan från Hundfjällets backar glida hela vägen in i entrén.

2022

Webshop lansering

Lanserades Pontus sin första e-handel Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

2023

La Tour topp 20

Top tre på Livets topp 20 lista över sveriges bästa restauranger, 99,00 poäng och 3 stjärnor

2023

La Tour Vin-vinden

April 2023, La Tour inviger ”Vin-vinden” kanske Sveriges högst belägna vinkällare.

2023

Le Bar

April 2023, Le Bar blir en busig lillasyster till La Tour, Stockholm får ett nytt ställe för den perfekta solnedgången

Vi söker dig!

Vi är på ständig jakt efter ny personal som brinner för matlagning och service.

Läs mer och ansök här

Ledningsgrupp

Varje verksamhet har sin egen ledningsgrupp, men det organ som driver vårt företag framåt är vår ledningsgrupp.Den är noga sammansatt och vår strävan är att förbättra företaget och arbeta med våran långsiktighet och våra strategiska mål.

Pontus Frithiof

Founder

Pontus grundade företaget 1999 och har sedan dess varit den som ansvarar och styr över vår utveckling och vår expansion.Pontus arbetar i dag som VD för två av våra bolag, arbetar i styrelsen för samtliga, och fokuserar mycket på att stimulera, coacha och utveckla våra team och framförallt våra fantastiska ledare. Pontus är medlem i Founders Alliance som förebildsmedlem, har blivit utsedd till supertalang av Veckans Affärer och fått guldmedalj av Gastronomiska akademien.I grunden är Pontus kock och hjärtat finns i köket och hos kockarna.

Mario E Moroni

Sommelier

Mario E Moroni är founding partner för våra verksamheter på Arlanda men också partner i Pontus Frithiof Brands. Med sin breda dryckeskompetens ansvarar Mario ytterst över vår dryck inom hela Pontus Group. Daglig dags arbetar Mario med gäster på alla våra verksamheter och har blivit synonym med varumärket på allra bästa tänkbara sätt.

Mario är också styrelseledamot i samtliga styrelser.

Mattias Ekström

VD Pontus Frithiof City Venues

Mattias Ekström har en en gedigen bakgrund inom besöksnäringen och är VD för Pontus Frithiof City Venues AB. Han är även övergripande ansvarig för gruppens ekonomistyrning och sitter i ledningsgruppen.

Marcus Ekman

VD Pontus Brands AB

Marcus Ekman har efter 10 år inom Sabiskoncernen återvänt (2019) till gruppen.  Som VD i Pontus Brands är Marcus huvudfokus att förvalta och utveckla affärssamarbeten för varumärket Pontus Frithiof. Marcus är även med i företagsledningsgruppen och är ledamot i gruppens samtliga styrelser.

+46 70 930 69 57

Company Structure

Under construction

Vår värld på sociala medier