Tor Stålhandske
Foundation

HUSMANSKOST – DET SVENSKA MATARVET
Tor Stålhandske Foundation är en minnesfond tillägnad honom. Genom ett köp av kokboken eller ett bidrag så möjliggör du att fonden uppfyller sitt syfte.

Tor Stålhandske

1988 - 2022

Tor var inte bara en uppskattad vän och en fantastisk person, han var även en gudabenådad kock. Tors kunskap och intresse för svensk husmanskost överträffas bara av hans enorma smakskicklighet och hans humor.

Som en hommage till såväl föregångaren Tore Wretman som till Tor Stålhandske själv, valde vi att tillsammans skapa en ”bibel” för husmanskost och det svenska matarvet. Boken, som utkom i december 2019, har blivit utsedd Sveriges bästa kokbok, vunnit ett Silverägg samt utmärkelser i tävlingen ”World cookbook award”.

HUSMANSKOST – DET SVENSKA MATARVET

Tor Stålhandske Foundation är en minnesfond tillägnad honom.

Fondens syfte är att främja svensk husmanskost för kommande generationer och att lyfta restaurangbranschens arbetsgivaransvar, kunskap och insikter avseende psykisk ohälsa.

Vi kommer årligen att arbeta för att belysa fondens syfte och arbetar för att lansera HUSMANSKOSTENS DAG både i restaurangbranschen och som nationell högtidsdag för gemeneman.

Goda engagemang och insatser kommer uppmärksammas via stipendier och diplom.

Vill du ge ett bidrag till minnesfonden görs det på BG466-5881